Kleiner wonen maar ook idyllisch, mede dankzij Bakker Systeembouw

’t Veldt- Van een groot vrijstaand huis naar eerst een twee-onder-een-kap-woning en vervolgens een mantelzorgwoning bij hun dochter en haar partner achter in de tuin. ,,Het is anders maar toch zeker niet minder”, stellen Marion en Cees Dekker over hun onderkomen in ’t Veld. ,,Het voelt als een permanente vakantie en ook anderszins als rijkdom dat we zo dicht bij de mensen mogen wonen waar we van houden.”

Wie de plek als geheel en de mantelzorgwoning in het bijzonder ziet, begrijpt hun woorden als geen ander. Om met de locatie te beginnen: de tuin achter het woonhuis is ruim twintig meter lang waardoor beide generaties niets inboeten qua privacy. Het echtpaar heeft daardoor de ruimte benut om een eigen tuin aan te leggen die dankzij onder meer een beeldje en een salontafel klasse uitstraalt. Maar wat het oog vooral bindt is de mantelzorgwoning die Marion en Cees in vier woorden samenvatten: ,,Vakwerk van Bakker Systeembouw.”

Het bedrijf kennen ze al een jaar of zeven van de artikelen in de Noord-Hollandse weekbladen. ,,Daardoor werd het zaadje geplant, een jaar of drie geleden werden we concreet”, vertelt Marion. ,,Ik kampte al geruime tijd met onder meer gewrichtsproblemen. Daardoor hadden we ons vrijstaande huis in Oude Niedorp al ingeruild voor een twee-onder-een-kap-woning maar het doktersadvies was om gelijkvloers te gaan wonen. Alleen, dat wordt in de gemeente Niedorp nauwelijks aangeboden. Onze dochter bood daarop een hartverwarmende oplossing aan: bij haar  achter in de tuin een mantelzorgwoning laten bouwen. Bijkomend voordeel was dat ik meer steun zou hebben en dat we ook meer tijd zouden hebben voor familiemomenten samen.”

Vervolgens ontkiemde het zaadje van jaren eerder: ,,We houden van kleine ambachtelijke bedrijven zoals Bakker Systeembouw”, verklaart Cees. ,,Het zijn hardwerkende mensen met een oud-Hollandse recht-door-zee-mentaliteit.” Marion voegt er met een glimlach aan toe dat ze ‘eigenlijk al verkocht was toen ze de timmerfabriek binnenliep’. ,,Die geur van hout en de aanblik van hoe de planken op ambachtelijke wijze worden gezaagd en anderszins bewerkt: het is in een woord prachtig! En dan heb je nog de mooie, eerlijke persoonlijkheid van eigenaar Wil Bakker. De hele omgeving wekt kortom vertrouwen op.” 

Prachtige balkenstructuur
Ze wijst vervolgens op de fraaie balkenstructuur in de woonkamer. De living loopt in de hoogte door tot en met het schuine dak en Bakker Systeembouw heeft het robuuste karakter van de mantelzorgwoning benadrukt door drie balken zichtbaar te plaatsen over de volle lengte van de huiskamer. Het is allemaal hardhout van de hoogste kwaliteit, geborgd door het FSC-duurzaamheidskeurmerk. 

Uitstekende partners en service
,,Maar we zijn niet alleen blij met de constructie en de gebruikte materialen van de woning, maar ook met de service van Bakker Systeembouw en de partners waarmee hij samenwerkt”, vertelt oud-brandweercommandant Cees. ,,Om met de dienstverlening te beginnen: toen wij in Rustenburg zijn bedrijf bezochten, luisterde hij geduldig naar onze wensen. Wij wilden graag twee slaapkamers zodat er ook een logé zou kunnen overnachten. Verder wensten wij een sfeervolle woonkamer en een mooie badkamer. Wil sloeg direct aan het tekenen en zijn schetsen toonden precies aan wat wij wilden. Vervolgens zat hij er ook bovenop bij de werkzaamheden waardoor de klus in slechts iets meer dan twee maanden geklaard was. En ook de inrichting was allemaal vakwerk.”

Marion vult aan: ,,Ik wilde graag een open keuken waarbij ik met  mijn gezicht naar mijn gasten toe zou staan. Dat is gelukt: de keuken is als ware gedraaid geplaatst waardoor we een soort van kookeiland hebben. De badkamer is ook ruimtelijk ingericht en in de hele woning zijn prachtige tegels geplaatst.” 

Beiden zijn dan ook helder in de beoordeling van Bakker Systeembouw: ,,Wij bevelen dit bedrijf voor iedereen aan!”

Bel ons op 072 502 1402