Blik op het werkpaleis van Bert

Bert de Groot roemt vakbekwaamheid en dienstverlening Bakker Systeembouw 

‘De eerste indruk gaf al direct veel vertrouwen’
Waarom kiezen voor Bakker Systeembouw? Bert de Groot verwoordt het: ,,Mijn vrouw en ik zijn in 2019 vanuit Amsterdam naar Bergen verhuisd. We gingen van een appartement naar een huis met een grote tuin. Ik wilde graag een fijne werk- en hobbyruimte in de tuin gecombineerd met een berging. Dit ter vervanging van een bestaande schuur. Samen met mijn broer die architect is  hebben we een ontwerp gemaakt en hebben we offertes opgevraagd bij drie bouwbedrijven die gespecialiseerd zijn in dit type projecten. De respons op de drie offertes viel echter tegen… Dat wil zeggen twee van de drie, want de derde bleek een schot in de roos. Dat antwoord kwam namelijk van Bakker Systeembouw.”

Bert herinnert zich het gesprek met eigenaar Wil Bakker nog als de dag van gisteren hoewel dat 2,5 jaar geleden is. ,,Ik had mijn broer bij het project betrokken omdat hij architect is. Maar Wil kon moeiteloos mee met zijn niveau. Hij is bekend met architectonische begrippen en voorwaarden om iets moois te construeren. Aan tafel ontstond daardoor al snel een geanimeerd gesprek waarbij Wil zijn meerwaarde bewees door met suggesties te komen waardoor ik nóg meer plezier heb van mijn kantoor.”

Bert troont schrijver dezes naar zijn ‘werkpaleis’ zoals hij het omschrijft. Als eerste valt de strakke en moderne voorgevel op. “Dat is red cedar. Mooi maar peperduur. Wil stelde daarom voor de zijkanten en de achterkant van Siberisch larixhout te maken waar hij standaard veel mee werkt. Dat scheelde letterlijk duizenden euro’s ! Samen met mijn broer dacht Wil mee over de detaillering. Het zijn dingen die je haast niet ziet maar die het verschil maken tussen mooi en zeer mooi. Daardoor is het aanzicht nog fraaier geworden dan ik had verwacht. Ook nu nog word ik elke dag heel erg blij als ik naar mijn kantoor loop…”

 

Meerwaarde in advies en vakwerk
We betreden de ruime werkruimte waarbij de prachtige balkenstructuur aan het plafond en de mooie houten vloer direct in het oog springen. ,,Dat idee van de vloer heeft Wil aangedragen”, verklaart Bert die ook wijst op onder meer de mooie pantry.  ,,Niet alleen Bakker Systeembouw staat voor vakmanschap, maar ook de partners waar hij mee samenwerkt: de elektricien, de professionals van de dakbedekking en het tegelbedrijf.” Dat laatste wil Bert graag visueel bevestigen en we lopen daarom naar de berging. ,,Die tegels, dat was ook een idee van Wil en een echt prachtige toevoeging aan de al rijke uitstraling van mijn kantoor”, vertelt hij.

De hoogwaardige dienstverlening van Bakker Systeembouw bleek ook al in de vroegste stadium van de samenwerking, toen er nog een klap op de offerte gegeven moest worden. ,,Die moest diverse keren worden aangepast omdat we plat gezegd groter en meer wilden”, vertelt Bert. ,,Wil ging daar heel soepel mee om, hij vond het geen enkel probleem om een aantal keren een nieuw ontwerp te maken in overleg met mijn broer. Dit in tegenstelling tot de andere twee partijen die wij benaderd hadden.  Daar kon je maar twee keer wat aanpassen. Dat waren veel meer commerciële jongens die gewoon hun omzet moesten halen. Bij Bakker Systeembouw daarentegen praat je direct met de baas zelf.”

 

Man van zijn woord
Bert volgde het nieuws en wist dat in 2021 en 2022 ‘de inkoopkosten voor hout fors waren gestegen als gevolg van de coronapandemie en het conflict in Oekraïne’. ,,Maar Wil heeft nooit tegen ons gezegd dat we meer moesten gaan betalen dan eerder was afgesproken. Terwijl het volgens ons niet anders kan dat hij door de hogere houtprijs marge heeft moeten inleveren. Maar Wil is een vent van een man een man, een woord een woord.”

Uiteindelijk moesten Bert en zijn vrouw door topdrukte bij Bakker Systeembouw nog een half jaar wachten voordat met de bouw werd begonnen. ,,Maar Wil nodigde ons tussentijds wel uit voor een bezoek aan zijn timmerfabriek en dat bezoek nam het laatste stukje twijfel weg. Wat een ambachtelijkheid straalt die plek uit, geweldig gewoon. En mijn kantoor stond er ook al deels in de steigers, Wil had een deel van de panelen al gemaakt.”

Nadat de bouw op locatie was aangevangen stond Berts kantoor er binnen twee maanden. ,,Wil zat er bovenop, coördineerde alles met een strakke planning. Ik kan al met al deze man en zijn bedrijf bij iedereen volmondig aanbevelen.”      

Bouw je eigen vakantiehuis of mantelzorgwoning met Bakker Systeembouw!
Bakker Systeembouw kan alles van hout maken, dus ook vakantie- of (pré)-mantelzorgwoningen in alle vormen en formaten. Meer weten? Neem contact met ons op!

 

Bel ons op 072 502 1402