Bakker Systeembouw bouwt ook pré-mantelzorgwoningen!

Wij hebben het veel gehad over onze specialisatie mantelzorgwoningen op onze mediakanalen, maar u kunt onze ambachtelijk gebouwde huizen ook inzetten als pré-mantelzorgwoning. Dit houdt in dat u een huis laat bouwen in de achtertuin voor uw ouders in hun goede jaren, dus voordat ze zorg nodig hebben. Het voordeel is dat u nog meer quality time met uw vader en moeder hebt. Voor de overheid speelt onder meer mee dat door de verhuizing van ouderen naar hun kinderen er woningen vrijkomen voor (jong)volwassenen.

Ook wordt er alvast voorgesorteerd op een toekomstige situatie waarin de ouders wel zorg nodig hebben. Voor de gemeente verandert er eigenlijk dus niet zoveel behalve dan dat de mantelzorgwoning, waarvoor geen vergunning aangevraagd hoeft te worden, al een aantal jaar eerder wordt gerealiseerd.

 

Kortom, een win-win situatie. Nu zijn pré-mantelzorgwoningen en andere woonvormen in de achtertuin wel vergunningsplichtig maar om bovengenoemde redenen gaan gemeenten hier steeds soepeler meer om. Lees bijvoorbeeld eens dit artikel van de NOS.

Meer weten hierover? Bel ons op 072-5021402 of 06-12992673.

Bel ons op 072 502 1402